Mít Apple TV a HomePod v jedné místnosti je rozumná věc. Problém je jen to, že Apple neoptimalizoval část svého softweru, která je zodpovědná za pojmenovávání aplikací.



Například, pokud pojmenujete Apple TV i HomePod „Kuchyně“, jak to sám systém navrhne, výsledek bude vypadat takto – Kuchyně a Kuchyně 2. Funguje to, ale jde o estetický problém, nevypadá to dobře.

Horší už je to s AirPlay. Ikony jednotlivých zařízení zobrazuje iTunes a iOS. Zmatek se projeví, jak mile budete odesílat zvuk z MacOS do Apple TV nebo HomePodu s AirPlay mimo iTunes či iOS, protože vedle aplikace neuvidíte žádnou ikonu jednoho z těchto dvou zařízení, kam odesíláte audio.

Naštěstí je u Apple TV možnost ručního pojmenování. Je to jednoduché: Nastavení – Obecné – O aplikaci – Jméno – Vlastní jméno – Vlastní název vstupu. Můžete jej zadat ručně pomocí Siri Remote, zadat ho pomocí hlasu nebo pomocí aplikace Apple TV Remote na iPhonu nebo iPadu.

HomePod lze pojmenovat v aplikaci Domů v systému iOS. Klikněte na sekci Oblíbené nebo Pokoj, využijte 3D Touch nebo dlouhé stisknutí na aplikaci HomePod, klepněte na Detaily v pravém dolním rohu, no a po té klikněte na prázdné pole, ve kterém je označen HomePod. Nachází se nad polem, kde je označen název místnosti.

Můžete zadat jména jako Kuchyně HomePod a Kuchyně Apple TV, pak máte po problému.

Zdroj: 9to5mac.com