Příslušenství pro vaše přístroje lze používat rychle a snadno, avšak stejnou rychlostí se zašpiní. Vidět to je především na bílém povrchu. Máme pro vás účinné způsoby rychlého čištění.



Co k tomu potřebujete:

  • Mikrovláknové tkaniny (některé tenké i tlusté jsou praktické)
  • Konzervovaný vzduch nebo ruční dmychadlo
  • Čistič obrazovky nebo čistící prostředek na brýle
  • Bavlněné tampóny
  • Alkoholové tampóny
  • Lepící hmotu Blu Tack

Jak vyčistit kabely

V případě kabelů je to snadné. Prostě je vyčistíte alkoholovými tampóny. Alkohol odstraní veškeré nečistoty a dá vašim káblům čistý vzhled novoty.

Jak vyčistit klávesnici

Ať už se jedná o jakýkoli druh klávesnice, jde o složitější čistící proces. Apple doporučuje použít konzervovaný vzduch nebo ruční dmychadlo (a otáčet klávesnice).

Pokud se nedostaví požadovaný efekt, je na místě využití Blue Tack. Tak můžete odstranit nepořádek v dosahu. Bavlněné tampóny jsou užitečné, pokud potřebujete přístroj vydrhnout. Hadřík z mikrovlákna a čistič obrazovky vám umožní vyčistit ne jen displej, ale také klávesnici, aniž byste jí zničili.

Jak vyčistit myši a trackpady

Určitě se jedná o mnohem snazší čištění, než-li v případě klávesnice. Stačí vám menší množství vody a mikrovlákno, popřípadě domácí čistící směs z alkoholu a destilované vody.

Pozor, je důležité použít destilovanou vodu. Voda z vodovodu by na povrchu mohla zanechat minerály a usazeniny. Stejným způsobem můžete čistit Apple TV Remote, AirPody nebo pouzdra pro nabíjení.

Zdroj: 9to5mac.com