Nastavení zvuku v systému macOS je snadné. Někteří uživatelé však chtějí větší kontrolu nad jeho ovládáním a hledají lepší zvukový zážitek. Víme, jak na to.



Jak vypnout zvuk

Pokud je vám zvuk protivný, můžete jej snadno vypnout v nabídce nastavení systému macOS. Jednoduše vyberete ovládací prvek hlasitosti na liště a pak Předvolbou zvuku. Alternativně lze vybrat logo společnosti Apple v panelu a po té položku Zvuk.

V části Zvukové efekty zrušte zaškrtnutí políčka vedle nastavení – Přehrávání zpětné vazby při změně hlasitosti.

Jemnější úpravy hlasitosti

V případě úprav zvuku jsou nejpoužívanější tlačítka na klávesnici. Metoda nabízí pouze 17 úrovní hlasitostí včetně ticha. Pokud se chcete dostat do rozšířenějšího svazku hlasitostí, je způsob jak to provést.

Můžete využít ikonu v panelu nabídek, pokud je nastavení Předvolby zvuku povoleno. V opačném případě použijte klávesnici s tlačítky na ovládání hlasitosti, při tom podržíte klávesy Option-Shift.

Výběr zvukových vstupů

Pokud máte k vašemu Mac zařízení připojeno více příslušenství k produkci zvuku, je možné zvolit výběr zvukových vstupů. Toho docílíte klepnutím na ikonu hlasitosti v liště nabídek. Kliknete na ikonu a podržíte volbu. Po té se odstraní posuvník řízení hlasitosti. Zobrazí se vám všechny možné vstupy do Mac – plus zvýrazněný aktuální vstup. Pak už jen stačí kliknout na jiný vstup v menu a přepnout na konkrétní zařízení.

Zdroj: appleinsider.com