AirDrop je funkce umožňující přenos dat napříč všemi jablečnými zařízeními se systémy iOS nebo macOS. Funkce využívá Bluetooth a není tak potřeba připojení k internetu. Jestliže produkty Applu již nějakou dobu používáte, určitě tuto funkci budete dobře znát. Jste-li ale začátečník, určitě uvítáte následující návod.



AirDrop dokáže přenést dokumenty, hudbu, kontakty, fotky, videa a mnoho dalšího! Ať už jej tedy potřebujete pro přenos dat napříč vlastními zařízeními, nebo chcete něco poslat kamarádovi, AirDrop je skvělá možnost, jak to udělat. Apple dnes na svém Support Youtube kanále zveřejnil video, které vás možnostmi využití provede krok po kroku. Ve zkratce řečeno stačí mít zapnutý Bluetooth a následně tapnout na ikonu sdílení u souboru, který chcete odeslat. V kolonce AirDrop by se vám po chvíli měly zobrazit blízká zařízení, která můžete kontaktovat.

Pokud chcete data přijímat, také si musíte zapnout Bluetooth a AirDrop a zároveň se ujistit, že jste pro dané zařízení viditelní. V ovládacím centru se tedy přesuňte do oblasti s AirDropem a vyberte možnost „Pro všechny“. Nebo můžete také vybrat možnost „Pouze pro kontakty“ v případě, že máte danou osobu přímo ve svých kontaktech přidanou pomocí Apple ID. Video níže vás provede procesem krok po kroku.

https://www.youtube.com/watch?v=CVLdVmUiqqU