Včera jsme psali o tom, že Apple potvrdil novou funkci USB Restricted Mode, která komplikuje možnost získat soukromá data telefonů při připojení pomocí USB k počítači. Podle viceprezidenta společnosti Apple ale pracovníci bezpečnosti dokázali USB Restricted Mode vyřešit.



Bezpečnostní režim Applu byl zaveden na funkce jako GrayKey. Tato funkce se připojuje k iPhonu chráněnému heslem přes Lightning a využívá taktiky brute-force. Techniky jako GrayKey jsou velmi oblíbené u donucovacých orgánů, ale také mezi zločinci.

Viceprezident společnosti Apple dostal email od soudních expertů, ve kterém stojí, že Grayshift podnikl potřebné kroky k prolomení nové techniky Apple Restricted Mode. Jedná se o blaf? Možná. Tuto taktiku lze také zpochybnit, protože by jen přihrála Applu v tom, že by se snažil nasadit ještě přísnější funkce proti GrayKey.

Apple opět zdůrazňuje, že USB Restricted Mode není určena k znemožňování práce policie, tajných služeb, vládních a donucovacých agentur. Applu jde jen o větší bezpečí dat uživatelů. Funkce však dělá vrásky lidem pracujícím pro právo.

Zdroj: 9to5mac.com