Apple tento týden představil nejnovější verzi operačního systému, který pojede na Mac, MacOS. MacOS Mojave je vůbec první odklon Apple od tradičního pojmenování systému za čtyři roky. Aktualizace s novým jménem přináší některé významné změny v případě Mac.



Podle Apple byl temný režim MacOS Mojave inspirován pouští v noci. Rozšíření tmavého režimu, které bylo představeno v dřívější verzi softwaru macOS, je v novém režimu tmavé a mění barvu doku, panelu nabídek, aplikací a dalších. Nativní aplikace jako Mail, Kalendář, iTunes a Xcode se všechny změní, když je aktivován tmavý režim.

Desktop Stacks – nová funkce určená k organizaci souborů na ploše, umisťuje všechny soubory do čistých, snadno prohlížitelných uskupeních, které lze třídit podle jména, typu, data a dalších parametrů. K dispozici jsou také dynamické tapety na plochu, které se v průběhu dne mění.

MacOS Mojave bude fungovat na starších Mac počítačích a na novějším MacBooku, MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini a iMac a také na iMac Pro a Mac Pro.

Zdroj: macrumors.com