Ustwo Games jsou tvůrci hry Monument Valley 2 a dnes zveřejnili finanční výsledky, které vyzdvihují čísla prvního roku a růst oblíbeného mobilního pokračování. Ačkoli existuje mnoho datových bodů, na které se podíváme, je jedno pozoruhodné, že Monument Valley 2 získal 10,4 milionu dolarů (230 milionů korun) v jednom roce, který začal 5. června 2017 (den zahájení hry) do 4. června 2018. 



Pro srovnání, původní zisky za první rok byly uzavřeny v roce 2015 na 5,8 milionech dolarů (128,3 milionů korun), což znamená, že pokračování se ukázalo být mnohem populárnější než první Monument Valley a téměř zdvojnásobení tržeb za první rok Ustwo Games. Jedním z hlavních faktorů úspěchu Monument Valley 2 bylo překvapení, které se objevilo na WWW 2017 a jeho okamžitá dostupnost později v App Store.

Jakmile se dostala ven zpráva o spuštění hry, dosáhla 6. června 2017 nejdůležitějšího prvního dne výnosu ve výši 728 000 dolarů (16,1 milionů korun), což je den po prezentacei WWDC Apple Keynote Eventu. Pokračující srovnání, ve svém prvním roce dosáhl nejvyšší denního výnos prvního dílu na hodnotě 145 530 USD (3,2 milionů korun) dne 3. dubna 2014, tedy dne jeho zahájení. 

Čína byla obrovským faktorem úspěchu Monument Valley 2 v uplynulém roce, kdy hra byla nabízena zpočátku jako zdarma ke stažení na Android. Čína představovala 91,4 procent jedinečných her v porovnání s 2,7 procenta ve Spojených státech. Čína také bylo vynaloženo 62,3 procent nákupů ve hře v prvním roce, následují Spojené státy s 16,3 procenty, Spojené království s 2,7 procenty, Německo na 1,9 procenty, Japonsko s 1,8 procenty, Kanada s 1,5 procenty a Francie na 1,3 procenty. 

Během celého vývojového cyklu trvalo 16 týdnů členům týmu, aby dokončili hru na vývoji s náklady 2,3 milionu dolarů (50,8 milionů korun).

Gray vysvětlil, že společnost sdílí svá data, aby pomohla dalším vývojářům:

Je těžší a těžší dělat úspěšné, prémiové, placené mobilní hry,“ říká Gray. Raději bych pomáhal lidem venku.Říká, že komunita prémiových vývojářů mobilních her je velmi komunikativní a sdílí detaily, jako jsou datumy vydání, předem, aby se vyhnuly vzájemnému střetům. Je to jako tajná společnost lidí, kteří se snaží pomoci navzájem,“

Monument Valley 2 byl zahájen s cenou 4,99 dolarů na iOS App Store a za poslední rok zaznamenala hra několikrát slevu na 1,99 dolaru. Díky jednorázovému nákupu získají hráči přístup k celé hře, která pokrývá 14 hlavních hádanek rostoucí obtížnosti. 

Zdroj: macrumors.com