Apple dnes nasadil 3. veřejnou beta verzi macOS Mojav. Dnešní beta je stejná jako 4. vývojářská beta verze, která byla vydána tento týden.



Ti, kteří se zaregistrovali do testovacího programu Apple, budou moci stáhnout macOS Mojave beta prostřednictvím mechanismu Aktualizace softwaru v Mac App Store. Další beta verze jsou instalovány jiným způsobem pomocí ikony Aktualizace softwaru v Předvolby systému. Hlavní novinkou systému macOS Mojave je celosystémový režim Dark Mode, který uživatelům představuje nový způsob zobrazení operačního systému. Vylepšený Mac App Store usnadňuje objevování skvělých aplikací a tapety se v průběhu dne jemně mění. Vylepšené okno Finder s nabídkou Galerie, bočním panelem, rychlým vzhledem a rychlými akcemi usnadňuje manipulaci, úpravu a uspořádání souborů.

Desktop Stacks organizuje všechny soubory na ploše. Aplikace News, Domácnost a Diktafon zde nyní také najdete a poprvé můžete používat Siri na Macu pro ovládání produktů HomeKit. Funkce skupinový hovor ve FaceTime je zde také k dispozici a umožňuje telefonovat až s 32 lidmi najednou. Apple udržuje vaše data bezpečnější než kdy jindy s novými bezpečnostními a ochrannými vlastnostmi. Beta verze macOS Mojave bude k dispozici pro příštích několik měsíců, takže Apple dokáže vyřešit chyby před oficiálním vydáním.