Jednou z nejvíce očekávaných věcí u iOS 12 je funkce „Klávesové zkratky“. Jelikož je venku pouze beta verze, je možné, že bude funkce ještě hodně upravována. I tak stojí za to si funkci krátce představit.



Největší a nejpozoruhodnější upgrade je schopnost zavěsit do systémových událostí pomocí aplikace Klávesové zkratky. Předtím, s Workflow, vývojáři museli spustit řešení pro získání funkčnosti některých systémových úrovní. Nyní, když tým spolupracuje s Apple, z toho mají uživatelé prospěch. To zahrnuje něco, co by Workflow nikdy nebyl schopen dosáhnout, podporu pro Siri nejen na iOS, ale i na watchOS a HomePod.

Na beta verzi ale není podpora iCloud, takže zapomeňte na příkazy směrem k HomePodu. Časově citlivé a související zkratky se však objeví na hodinkách se Siri. Již existující pracovní postupy z Workflow se přesunou do zařízení po provedené instalaci.

Příklad v praxi: využijete Siri ke tvorbě zástupce, který zaznamená vaší polohu, zvolí mód Nerušit a vašemu spolubydlícímu oznámí, že jste na cestě domů.

Zdroj: 9to5Mac.com