Začátkem tohoto týdne byly vyzdvihnuty údaje od výzkumného pracovníka v oblasti bezpečnosti, který analyzoval více než 200 milionů transakcí Venmo a byl schopen analyzovat bezpečí uživatelů prostřednictvím těchto transakcí.



Problém spočívá v tom, že někdo může sledovat historii nákupů uživatele Venmo díky výchozímu nastavení aplikace. Nyní, ve svém prohlášení, se Venmo brání.

Venmo, pro ty neznámé, umožňuje uživatelům posílat peníze navzájem – ať už se jedná o večeři, plyn, nájem, drogy nebo jiné nákupy. Ve výchozím nastavení při odeslání peněz někoho jiného  je transakce označena jako veřejná, což znamená, že každý uživatel, který následuje (nebo následuje osobu na druhém konci transakce), je schopen vidět popis transakce.

Jak bylo uvedeno v dílu ZDNet , které se konalo tento týden, mnoho z transakcí na Venmu je daleko od slova legální, line se od drogových obchodů po obtěžování a mnohem více.

V rozhovoru s CNET mluvčí společnosti Venmo obhajoval implicitní veřejné nastavení aplikace a řekl, že je součástí jejího cíle – zábavně sdílet informace s přáteli. 

Zdroj: 9to5Mac.com