Apple Pay si během prvního dne od spuštění aktivoval každý čtvrtý uživatel iPhonu z řad klientů České spořitelny. V průběhu včerejšího dne tak službu Apple Pay začalo používat více než 20 000 klientů Spořitelny, kteří v průběhu dne s Apple Pay zaplatili za zboží a za služby více než 2,5 milionu korun.
Všichni klienti České spořitelny mohou od včerejšího dne využívat bezkontaktní platby mobilním telefonem pomocí technologie NFC. V srpnu jsme představili vlastní mobilní platební aplikaci Poketka pro uživatele telefonů a zařízení s operačním systémem Android a od 19.2. nabízíme také bezkontaktní mobilní platby Apple Pay.
Placení mobilním telefonem je nyní dostupné pro klienty České spořitelny s kartou Visa. S kartou Mastercard bude možné bezkontaktně platit od března.
Bezkontaktní platby Apple Pay lze využít pomocí iPhonu, Apple Watch, iPadu nebo počítače MacBook. Platit lze na bezkontaktních platebních terminálech nebo u internetových obchodníků, kteří podporují platební službu Apple Pay.
Kromě placení umožňuje Česká spořitelna klientům s telefony a zařízeními s operačním systémem Android a iOS i bezkontaktní výběry z našich bankomatů pomocí technologie NFC. V tuto chvílí probíhá pilotní provoz na všech bankomatech vybavených bezkontaktní čtečkou.
Zdroj: Tisková zpráva