V loňském srpnu byla aplikace Apple Music aktualizována novou sekcí v přehledu, kterou kurátorka Deutsche Grammophon, jednoho z největších labelů klasické hudby na světě, připravila. Zatímco fanoušci klasické hudby přivítali konkrétní zaměření oblasti, mnoho našich čtenářů rychle poukázalo na četné problémy, a skutečnost, že jsou tam od zahájení služby se zdánlivě žádnou opravou v dohledu.



Abychom vám pomohli rozdělit a zvýraznit tyto problémy, bylo osloveno několik odborníků z oblasti klasické hudby, včetně profesora Benjamina Charlese , který v říjnu napsal blogový příspěvek o své frustraci v oblasti streamování hudebních služeb. Také byl domluven s Franzem Rumizem, fanouškem klasické hudby, jehož článek “ Proč Apple Music zlyhá s klasickou hudbou “ byl uveřejněn počátkem roku 2017.

Když klepnete na položku „Žánry“ Apple Music, na kartě „Procházet“ se vám zobrazí seznamem více než 30 stylů hudby, od Alternativní a Africké hudby po křesťanskou, elektronickou, K-popovou a metalovou. No a tam je místo, které fanoušci klasické hudby musí navštívit , aby našli svou oblíbenou hudbu, v jedinečné sekci „Klasická“. 

Pro Karafa to je první z dlouhé řady problémů. Sekce se rozprostírá po celá staletí včetně všech významných skladatelů jako Mozart (nar. 1756, zemřel 1791), Maurice Ravel (b. 1875, d. 1937) a John Cage (1912, 1992). frustrující pro fanoušky klasické hudby. 

Streamování klasické hudby na službě, jako je Apple Music, vynucuje expanzivní uměleckou formu do přísné šablony. Z tohoto důvodu jsou četné aspekty hudby zkráceny způsobem, který deflátuje jejich dopad, zvláště pro někoho, kdo nemá dosud známé klasické nahrávky.