SoundCloud dnes představil novou funkci, která umožňuje tvůrcům distribuovat svou hudbu přímo do předních streamingových hudebních služeb, jako jsou Apple Music, Spotify a Amazon Music. Funkce (nástroj) bude fungovat v rámci předplatného SoundCloud Pro a Pro Unlimited. Pro umělce to znamená výhodu, že dostanou 100 procent výdělku z každé streamingové platformy, SoundCloud nebude provádět žádné škrty a nebude účtovat další distribuční poplatky.



Pro získání předplatného SoundCloud Pro nebo Pro Unlimited musí umělci dodržet podmínky k jeho získání. Podmínky jsou být starší 18 let, nemít žádné upozornění za porušení autorských práv a mít během posledního měsíce alespoň 1 000 přehrání. Pokud všechny tyto podmínky umělci splní, zobrazí se jim distribuční tlačítko, díky kterému mohou svou hudbu přenést do Apple Music a naplánovat datum vydání. Minulé záři vydalo Spotify beta verzi funkce podobné té ze SoundCloudu, která umožňovala umělcům obcházet distributory a nahrávat hudbu přímo do Spotify.

Předplatné SoundCloud Pro začíná na ceně 6 $ (135 Kč) za měsíc a Pro Unlimited vychází na 12 $ (270 Kč) za měsíc. S předplatným SoundCloud Pro a Pro Unlimited získají umělci možnost naplánovat datum vydání, kontrolu statistik, získají přístup k ovládacím prvkům vkládání/nahrazení skladby a neomezenou distribuci skladeb do všech důležitých hudebních služeb. Společnost SoundCloud upozorňuje, že se tato funkce stále nachází v beta verzi.

Zdroj: macrumors.com