Pokud používáte Android, ale nemusíte žít svůj život v zelené bublině, možná budete chtít vyzkoušet AirMessage – novou aplikaci, která uživatelům Mac umožňuje účastnit se konverzací iMessage v systému Android.



AirMessage je v podstatě dvoudílné řešení, které zahrnuje desktopový klient pro MacOS a mobilní aplikaci pro smartphony a tablety Android.

Klient Mac používá automatizaci a několik dalších věcí k přenosu příchozích i odchozích zpráv iMessage do mobilní aplikace spuštěné v telefonu Android.

Po stažení aplikace do počítače Mac, jí vložte do složky Aplikace. Pokud jste v Mojave, budete muset aplikaci udělit oprávnění, aby mohla číst vaše zprávy.

Jednoduše přejděte na Systémové předvolby → Zabezpečení a ochrana osobních údajů → Ochrana soukromí → Přístup k úplnému disku a přidejte AirMessage. Vývojáři tvrdí, že  AirMessage nebude číst žádná jiná data než data zpráv.

Uživatelé systému Mojave musí zajistit, aby systém AirMessage mohl odesílat zprávy: přejděte na Systémové předvolby → Zabezpečení a ochrana osobních údajů → Ochrana osobních údajů → Automatizace a pak povolte AirMessage.