Všechny iPhony nabízí řadu užitečných funkcí integrovaných přímo do iOS, které mají za úkol usnadnit život zrakově postiženým. Jaké to jsou a v čem mohou pomoci? To se dozvíte v dnešním článku. Mezi zmíněné funkce patří třeba VoiceOver, Odezva psaní, Zvukové popisy, Přizpůsobení displeje, Lupa nebo Dynamické písmo.



VoiceOver

VoiceOver umožňuje získat informace o tom, co se zrovna na zařízení děje. Pomocí přejíždějícího prstu jste schopni zjistit vše – od stavu baterie až po jméno volajícího.

Odevza psaní

Tato funkce vám bude diktovat veškerá písmena a slova, která právě píšete. Rovněž vám nahlas přečte případnou změnu nebo opravu slov.

Zvukové popisy

Zvukové popisy vám řeknou, co se právě děje na scéně filmu, který sledujete. Důležité však je, aby snímek zvukové popisy obsahoval.

Přizpůsobení displeje

Za pomoci této funkce můžete upravovat, například barevné filtry nebo invertovat barvy displeje. Ten si tak přizpůsobíte přesně podle vašich představ.

Lupa

Lupa je jednoduchý nástroj, pomocí kterého si můžete zvětšit jednotlivé věci okolo sebe. Podívat se tak můžete třeba na drobný text v knize. Jednotlivé zvětšené snímky rovněž můžete ukládat.

Dynamické písmo.

Na iPhonu si můžete změnit velikost písma, aby se vám snáz četlo. Nová velikost písma se projeví na celém zařízení – v oznámeních, ve výchozích aplikacích, jako jsou Mail, Zprávy a Kalendář, ale taky v dalších aplikacích podporujících dynamické písmo.

Zdroj: apple.cz