Jimmy Grewal působil jako programový manažer pro Mac Internet Explorer v Microsoftu, do společnosti nastoupil v roce 1999. Jeho první projekt byl vývoj Internet Explorer 5 pro Mac – kterého popisuje jako nejdůležitější verzi aplikace Internet Explorer pro Mac a poslední vydání.



V novém příspěvku na blogu nabízí Grewal několik zajímavých tipů na tento vývojový proces, protože dnes je pro Mac představeno dvacáté výročí aplikace Internet Explorer 5.

Dlouhodobí uživatelé Mac si budou pamatovat, že Internet Explorer poprvé přišel na Mac v roce 1996 a byl dodáván s macOS 8 v roce 1998. Grewal nicméně vysvětluje, proč vydání IE 5 bylo pro Apple a Microsoft tak důležité, konkrétně když Microsoft bojoval s ministerstvem spravedlnosti pro antimonopolní záležitosti

Grewal také zdůrazňuje, že Internet Explorer 5 pro Mac byl prvním běžným prohlížečem na jakékoli platformě, která správně zobrazovala HTML kompatibilní se standardy. Tento renderovací engine pro Mac byl nový a zcela nezávislý na verzi Windows.