Apple zkoumá integraci více indukčních nabíjecích cívek do MacBooků a iPadů, aby je mohl použít jako bezdrátové nabíječky pro jiná zařízení. Patent má název „Induktivní nabíjení mezi elektronickými zařízeními“ a byl udělen americkým úřadem pro patenty a ochranné známky.



Společnost Apple zkoumá technologii indukčního nabíjení mezi zařízeními od března 2016, kdy byly poprvé podány nyní udělené patenty.

Tento patent ukazuje, jak všechna mobilní zařízení Applu, včetně hodinek, iPhonů, iPadů a MacBooků, mohou společně využívat ekosystém bezdrátového nabíjení. Obrázky obsažené v patentu představují značné množství různých umístění cívek pro řadu přenosných zařízení, které tento systém usnadňují. Apple představuje širokou škálu možných implementací bezdrátového nabíjení mezi zařízeními. Například víko MacBooku může obsahovat řadu nahoru směřujících indukčních cívek, které umožňují nabíjení zařízení tím, že jsou položeny na něj. Cívky lze také umístit na opěrky rukou a trackpad MacBooku.

Klíčové je, že bezdrátový nabíjecí systém je obousměrný a jeho zařízení jsou schopna přijímat i vysílat energii pomocí indukčních cívek, což umožňuje uživatelům vybrat si, které zařízení je nabíjeno.

Zdroj: macrumors.com