Společnost iFixit provedla teardown nového Macu Studio a poskytla nám první pohled na komponenty uvnitř stroje. Nejedná se o tradiční podrobnější teardown, který ještě nebyl zveřejněn, ale poskytuje několik zajímavých podrobností o ‌Macu Studio‌.



Dřívější teardown odhalil, že SSD ‌není připájený a lze jej odstranit. iFixit našel náhradní slot na logické desce a pokusil se vložit SSD z druhého ‌Macu Studio‌ do prázdného slotu, ale nepodařilo se mu ho zprovoznit. Výměna disků stejné kapacity mezi stroji však fungovala. Na rozdíl od úložiště je RAM vestavěná, což znamená, že upgrady nebudou po zakoupení možné. ‌Mac Studio‌ je vybaven masivním chladičem se sestavou dvou ventilátorů a ventilátory jsou podle iFixit mnohem masivnější než ventilátory v ostatních Macech.

Přístup k vnitřním částem Macu Studio je komplikovaný s držáky, konektory a torx šrouby, což má dopad na opravitelnost a uživatelskou přístupnost. iFixit chválil modulární porty a systém řízení tepla, ale nebyl spokojen s ventilátory, úložištěm a zapečenou RAM. ‌Mac Studio‌ získal skóre opravitelnosti iFixit 6 z 10. iFixit také provedl rychlý teardown monitoru Studio Display a ukázalo se, že uvnitř vypadá hodně jako iMac. Webová kamera je podobná kameře v iPhone 11, ale společnost provede podrobnější teardown, kde se dozvíme více.