Podle analytika Rosse Younga ze společnosti Display Supply Chain Consultants (DSCC), bude mít nový MacBook Air větší displej, ale nebude obsahovat technologie mini-LED a ProMotion.



Ve vláknu na Twitteru Young uvedl, že MacBook Air 2022 bude mít displej o velikosti 13,6 palce. Díky tomu by byl o 0,3 palce větší než současný ‌MacBook Air‌, ale stále o 0,6 palce menší než současný 14,2palcový MacBook Pro. Začátkem tohoto týdne Young také oznámil, že Apple pracuje na větším, 15palcovém ‌MacBooku Air‌, který má být vydán v roce 2023. Není to poprvé, co jsme slyšeli o 15palcovém ‌MacBooku Air‌, tuto informaci také řekl Mark Gurman z Bloomberg. Analytik Ming-Chi Kuo navrhl, že toto zařízení by se mohlo nazývat spíše „MacBook“ než ‌MacBook Air‌.

Young dnes uvedl, že 15palcový ‌MacBook Air‌ nebo „MacBook“ bude mít přesnou velikost displeje 15,2 palce. Young řekl MacRumors, že žádný z nových MacBooků Air‌ nebude obsahovat mini-LED displej nebo technologii ProMotion, ale budou mít LCD displeje, aby si udržely nižší cenu ve srovnání s MacBookem Pro. Young dříve zveřejnil přesné informace o budoucích zařízeních Apple, jako je displej ProMotion na iPhonu 13 Pro, velikost displeje a rámečky iPadu mini šesté generace a další.