Apple loni vydal aplikaci Final Cut Pro pro modely iPadu Pro a iPadu Air s čipem M1 a novějšími a nyní je profesionální aplikace pro úpravu videa kompatibilní i s novým iPadem mini sedmé generace.



Apple nedávno aktualizoval poznámky pro Final Cut Pro, aby uvedl, že aplikace je nyní kompatibilní s čipy řady M a čipem A17 Pro v novém iPadu mini. Aplikace pro úpravu zvuku Logic Pro je také kompatibilní s novým iPadem mini, protože tato aplikace vyžaduje pouze jakýkoli model iPadu s čipem A12 Bionic nebo novějším. Některé funkce Final Cut Pro však nejsou kompatibilní s novým iPadem mini kvůli hardwarovým nebo softwarovým omezením, jak je uvedeno v popisu aplikace.

Nový iPad mini není kompatibilní s funkcí Stage Manager, což není příliš překvapivé vzhledem k menší velikosti displeje zařízení ve srovnání s většími 11palcovými a 13palcovými modely iPadu Pro a iPadu Air. Na podporovaných iPadech umožňuje Stage Manager uživatelům měnit velikost aplikací do překrývajících se oken pro lepší multitasking. Stage Manager také plně podporuje externí displej s rozlišením až 6K, což uživatelům umožňuje pracovat až se čtyřmi aplikacemi na iPadu a až se čtyřmi aplikacemi na externím displeji současně.