Minulý týden vyšlo na povrch, že zaměstnanec společnosti Apple byl obviněn z krádeže obchodního tajemství z výzkumu společnosti Project Titan o technologii automobilového řízení. FBI a trestní stížnost, kterou nyní podala, odhaluje některé kroky, které Apple podniká za účelem ochrany tajemství vývoje produktů.



Již jsme věděli, že Apple má zavedené monitorovací systémy, které zabraňují nebo odhalují určité přístupy ke krádeži dat, pravděpodobně včetně zablokování nebo zaznamenávání snímků obrazovky.

Business Insider však informuje o tom, že vyšetřování FBI odhaluje další podrobnosti – například požadavek, aby všichni zaměstnanci společnosti Titan absolvovali školení o zachování tajemství práce.

Číňan Jizhong Chen fotografoval obrazovku svého notebooku. Chen byl zaznamenáván při pořizování fotografií jiným zaměstnancem, který hlásil incident Globální bezpečnosti. Je pravděpodobné, že školení o tajnosti požádá zaměstnance, aby byli ostražití na podezřelé chování, a ohlásit je bezpečnostnímu oddělení společnosti.