Vývojáři App Store v Evropské unii mají nyní více ochrany, která jim byla poskytnuta po přijetí nových předpisů tento týden, podle MCV / DevelopGamesIndustry.biz. Jak poznamenal vývojář Steven Troughton-Smith, jedním z nových požadavků je, že operátoři platforem pro distribuci aplikací, jako je Apple, poskytují vývojářům oznámení nejméně 30 dnů před odstraněním svých aplikací z obchodu „App Store“, s výjimkou nezákonného nebo nevhodného obsahu, bezpečnosti obavy, padělání, podvodu, malware, spamu a aplikace, u kterých došlo k narušení dat.



Mezi další ochrany vývojářů patří transparentnost, jak jsou vytvářeny žebříčky a seznamy trendů, povinné zveřejňování informací provozovateli platforem o preferenčním zacházení s jakýmkoli konkrétním vývojářem nebo vydavatelem a přístup k mediaci třetích stran v případě jakýchkoli sporů, které nelze vyřešit. prostřednictvím běžného procesu kontroly aplikace.

Společnost Apple stále více kontroluje své postupy v „obchodě APP“ a EU v současné době zkoumá antimonopolní otázky související s touto platformou. Společnost také nedávno zjistila, že se zapletla do diskuse o jejím odmítnutí aplikací pro novou prémiovou e-mailovou službu „Hey“ za to, že nezahrnovala možnost předplatného v aplikaci.

Společnost Apple podnikla v posledních týdnech několik kroků k vyřešení problémů s kontrolou aplikací, což vývojářům umožnilo napadnout nejen rozhodnutí o tom, zda aplikace porušuje pokyny společnosti Apple pro kontrolu, ale také samotné pokyny. Společnost Apple již dále nebude zdržovat aktualizace oprav chyb pro většinu problémů s pokyny, což umožní, aby tyto aktualizace byly doručeny uživatelům, zatímco problémy s pokyny mohou být vyřešeny v následné aktualizaci.