call centrumDotěrnost telemarketingových agentur nezná mezí a mnohdy nepomůže ani vytrvalé ignorování volajícího čísla, které si lze dnes na internetu snadno ověřit. Pokud i vás otravují nevyžádané hovory s nabídkou služeb a produktů, NEZOUFEJTE!



Nový projekt „Nevolejte.cz“ chce těmto hovorům nadobro zabránit. Jedinou účinnou obranou je zablokování konkrétního telefonního čísla, ale těch můžete mít za krátkou dobu v telefonu celý seznam. Skupině mobilních nadšenců došla trpělivost a pustili se do vývoje mobilní aplikace (v současné době dostupné pouze pro zařízení s Androidem, ale autoři plánují její rozšířením i na platformy Windows Phone a iOS), která takovým hovorům má předcházet. Jednoduše je zablokuje a uživatel se o nich dozví pouze systémovou notifikací – volající při každém pokusu uslyší vždy obsazovací tón.

Aplikace bude pracovat s černou listinou, na níž se budou podílet sami uživatelé, ale už teď ji autoři naplnili těmi nejotravnějšmi čísly. I přesto, že je v současnosti dostupná jen uživatelům Androidu, (o spuštění aplikace pro iOS vás budeme včas informovat), může se proti nevyžádaným hovorům bránit kterýkoli mobilní uživatel.

 

Základním krokem je totiž registrace telefonního čísla do Registru Nevolejte.cz. Ta je v případě instalace aplikace provedena automaticky, ostatním uživatelům k tomuto účelu slouží stejnojmenný webový portál. Registr pak funguje jako veřejný telefonní seznam čísel, jejichž vlastníci si nepřejí být kontaktováni za účelem marketingu. Provozovatelé služby upozorňují, že v případě opakovaného nerespektování veřejného seznamu podají na dané callcentrum stížnost u Českého telekomunikačního úřadu a o respektování registru chtějí jednat také s provozovateli callcenter.

 

Nevolejte.cz