iPhone 5s 5 iconFitness náramky jsou už dnes neodmyslitelnou výbavnou sportovce. Pokud si hodláte některý tento náramek pořídít, mohlo by vás zajímat, že i váš iPhone 5s je přesnější než většina těchto doplňků. Vysokoškolská studie prokázala, že iPhone 5s a jeho konkurent Samsung S4 jsou přesnější, než některé drahé fitness náramky.



Mezi testování bylo zařezeno hned několik monitorovacích zařízení – Nike Fuelband, Jawbone UP24, Fitbit Flex, Fitbit One, Fitbit Zip a Digi-Walker SW-200. Říkáte si, jaký byl výsledek? Pouze dva fitness náramky obstály a mohly se chlubit vyšší přesností než samrtphone. Jedná se o Fitbit One, který lze sehnat na českém trhu za cenu okolo 2.500 Kč a Fitbit Zip, který je o tisícovku lacinější.

Vítězové měli chybovost 1,5%, zatímco ostatní dosahovali až 23%. Samotný iPhone se Samsungem dosahoval 12,7%. Studie se účastnilo 14 osob, které měly ujít 500 kroků a po pauze dalších 1500. Jedinou nevýhodou smartphonu je asi jeho velikost, která nebude např. pro běhání zrovna optimální.Apple-iPhone-5-Vs-Samsung-Galaxy-S4-1024x683