Steve-JobsSteve Jobs byl velice nevyzpytatelný člověk. Nikdo nevěděl, jaká bude jeho reakce po ránu, na koho opět bude „ostrej“ , co bude dělat o víkendu. Jeho plán na víkend byl ale jasný – zavolat matce Tima Cooka a popovídat si s ní o životě jejího syna. Proč to ale Jobs udělal? Měl k tomu důvod.



Jobs a Cook byli velcí přátelé. Jobs nechtěl, aby byl Cook pohlcen jen prací a myslel proto na jeho sociální život – jeho rodinu a přátelé. Bývalé CEO společnosti mělo velké problémy s rodinou, dokonce i s přáteli, a proto Jobs nechtěl, aby jeho přítel dopadl stejně.

Jeden den zavolal Jobs matce Tima Cooka a diskutoval s ní o jeho životě. Nechtěl mu uškodit, právě naopak – chtěl jen, aby Cook vedl i jiný život než ten pro Apple. Není zrovna jisté, jestli se mu to povedlo, protože Cook je opravdu pilně pracující člověk. Ráno vstane ve 3:45 a spát chodí pozdě v noci, kdy má vše hotové.

“Jednoho dne volal mé matce, přičemž ani nevěděl, že žije až v Alabamě a bavil se s ní o mém životě. Vyprávěl jí o mně. Mohli jste postřehnout spoustu těchto malých narážek, kdy jste poznali, že se o vás stará, soucítí s vámi atd. Měl dar nebrat vztahy mezi lidmi jako něco obyčejného, to nedělal.” řekl Cook.

Apple Introduces New Versions Of The iMac Computer And  iLife Applications

Zdroj: cultofmac.com