lenovo yogaNa Consumer Technology Association, které se koná v Las Vegas, na nás už čekalo hned několik nových notebooků od různých světových společností. Za zmínku ale stojí především trojice notebooků od tří výrobců. Lenovo, LG a Hewlett-Packard představili totiž laptop velmi podobný 12″ MacBooku s USB-C portem.



Prvním zařízením je  12″ YOGA 900S od Lenova, které nabídne opravdu ultra-tenký design. Jeho váha je o něco težší, než nabízí vzor od Applu. Samozřejmostí je zde nejnovější Windows 10 a procesor i7 od Intelu. Rozlišení notebooku je 2560 x 1440 pixelů a cena je necelých 28 tisíc korun.

Lenovo-Yoga-900S

Druhým a zároveň velmi povedeným klonem je LG Gram 15, který nabídne uhlopříčku displeje 15″. Velkou chloubou laptotu je určitě jeho váha, která z něj dělá nejhezčí notebook s takovou uhlopříčkou vůbec. Samozřejmostí je opět nejnovější Windows, i5 nebo výkonnější i7 od Intelu a FullHD displej. Tato novinka nabídne hned několik slotů – HDMI , USB 3.0 , microUSB a microSD a nechybí ani USB-C.

LG-Gram-15

Posledním kouskem je EliteBook Folio od HP. Je to nejlevnější notebook této trojice a vyjde vás na tisíc dolarů (25 tisíc korun). Folio nabídne 12,5″ displej,  Windows 10 a Intel Core M. Tloušťka EliteBooku je pouhých 1,24 cm.

HP-EliteBook-Folio

Zdroj: macrumors.com