apple_logo_iconLeo Laporte a Mike Elgan z oblíbené show TWiT udělali rozhovor s Billem Fernandezem, který byl historicky 1. zaměstancem (hned po zakladatelích Stevu Jobsovi, Stevu Wozniakovi a Ronaldu Waynovi) společnosti Apple.



 

Ve firmě Fernandez zastával architekta uživatelského rozhraní a vynálezce. Pracoval na obou osobních počítačích Apple 1 a Apple 2 a přispěl k uživatelskému rozhraní Mac OS, QuickTime a HyperCard. Bill je taky považován za člověka, který představil Steva Jobse Stevu Wozniakovi.

První zaměstancem společnosti se stal v roce 1977 kdy firma vznikla a je obecně známý jako „Apple Employee #4“. V rozhovoru Bill mluví o širokém spektru témat. Povídá o tvrzení, že Apple ukradnul původní uživatelské rozhraní pro Mac od Xeroxu, své názory na filmy o Stevu Jobsovi, jaké to bylo se Stevem Jobsem pracovat a další. Taky mluví o svých plánech a o současné situaci Applu.

Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu níže, který je sice více než hodinu a půl dlouhý, ale pokud chcete opravdu znát vnitřní pohled v prvních dnech jedné z největších společností na světě, rozhodně doporučujeme.

https://https://www.youtube.com/watch?v=Ca-LXxMpveE

Zdroj: 9to5mac.com