siri iconTen čas, na který jsme, my všichni, netrpělivě čekali, možná příchází právě teď. Vypadá to, že Apple plánuje obrovský update pro svou hlasovou asistentku Siri. Díky plánovanému upgradu by mohla Siri dostat obrovský náskok před svými kompetitory jako je Google Now, Cortana od Microsoftu a nebo umělou inteligencí od Amazonu.



Apple totiž loni získal britskou firmu pro zpracování řeči VocallQ a bude integrovat pokrok dosažený firmou ve zpracovávání dotazů přirozeného jazyka a strojového čtení do své Siri. Předtím než Apple firmu VocallQ koupil, firma testovala své produkty společně v porovnání proti Siri, Google Now a Cortany a výsledky byly ohromující. VocallQ totiž uspěla v 90%, zatímco Google Now, Siri a Cortana byly úspěšné pouze a 20%.

Apple si po akvizici firmy VocallQ ponechal většinu původního týmu a zaměstnal je pro již zmiňovanou integraci svého pokroku do Siri. A my se o to více můžeme těšit na letošní WWDC 2016, kde s velkou pravděpodobností se tato aktualizace uskuteční.

Zdroj: imore.com