Tim Cook - iconAsi každý fanoušek Applu se toužil setkat se Stevem Jobsem. To se ale bohužel už nikomu nikdy nesplní, nicméně nyní můžete zajít na kávu s Timem Cookem. Je v tom jeden háček – nebude to zrovna zadarmo. Na charitativním serveru Charitybuzz se aktuálně draží tento neobvyklý zážitek. Jeho iniciátorem je sám Tim Cook a s výhercem (můžou být i dva lidi) si po předchozí domluvě sedne na kávu na 30–60 minut.



Tim Cook - aukce

Aukce bude trvat ještě dalších 18 dní, každopádně nejvyšší příhoz je aktuálně 295 000 dolarů, tzn. zhruba šest milionů korun. Pro výherce to tak asi bude nejdražší káva v jeho životě, nicméně celý výtěžek z aukce půjde na charitu, konkrétně na Centrum Roberta F. Kennedyho pro spravedlnost a lidská práva. Bobbyho Kennedyho ostatně současný CEO Applu označil jako jednoho ze svých hrdinů. Posezení s Timem Cookem proběhne přímo v sídle Apple v Cupertinu; náklady na dopravu nejsou součástí dražby.

Tim Cook není jediná celebrita, která se aukce účastní, nicméně podle tiskové zprávy RFK Center zatím vzbudil nejvíce pozornosti. Pro srovnání, v loňském roce se dražil oběd pro osm osob s legendárním investorem Warrenem Buffetem v prestižní restauraci v New Yorku, za který vítěz zaplatil bezmála 3,5 milionu dolarů.

 

 

Zdroj: MacRumors | Jablickar | Firstclass