PhoneMaps - icon mapyVe vašem mobilním telefonu i tabletu nyní můžete mít mapu tak, jak jste na ni zvyklí v klasické tištěné podobě. Aplikace je přizpůsobena mobilní verzi s iOS a Android a dalé ve verzi přizpůsobené pro tablety s iOS a Android. Pro mobilní telefony s operačním systémem Windows Phone tato aplikace zatím není vytvořena, ale můžeme ji očekávat na konci roku 2013. Tuto aplikaci je možné si stáhnout přez wifi připojení, dale ji můžete používat offline bez nutnosti k připojení internetu. Nyní je dostupná v 9 jazycích jako je angličtina, němčina, čeština, ruština, čínština, nizozemština, italština, španělština a polština. Brzy se dočkáme i dalších jazyků.



PhoneMaps

 

Aplikaci si můžete stáhnout zdarma v iTunes App Store obchodě.

 

V prodejnách Apple Store či Google Play Store je možnost si tuto aplikaci zdarma stáhnout a poté vybrat jednotlivé produkty. V nabídce je zatím 18 bezplatných produktů, ostatní produkty jsou již placené. Najdeme zde České i Slovenské mapy, část Rakouských map, automapy i cyklomapy, turistické průvodce atd.
Na aplikaci se podílí společnosti Freytag & Berndt, SHOCart, Rother Verlag, IGN, András Szarvas a další.
Mapy v této aplikaci jsou zoomovatelné a jsou vždy snadno čitelné. Najdeme zde i turistické body zájmu, zahrnující popis i obrázky. Nabízí se možnost zobrazení aktuální GPS pozice uživatele i fulltextově vyhledávat jednotlivé lokality.

PhoneMaps

V létě 2013 bude možný prodej i přes internetové stránky www.phonemaps.eu. Tyto stránky nám nabídnou i novinku v podobě produktu na míru, který si každý uživatel bude moci sám připravit a to tak, že si vybere zájmovou oblast, následně zadá potřebnou podrobnost map, potřebné turistické body zájmu a následně si bude moci vše stáhnout do svého mobilního telefonu. Při spuštění budou tyto webové stránky dostupné v angličtině, němčině a češtině.