iTunes 11 - icon16. října 2003, tedy před 10-ti lety představil Steve Jobs na Keynote eventu iTunes pro Windows a prohlásil „nejlepší program pro Windows v historii“ . V té době nikdo z fanoušků a pracovníků společnosti nechápal, proč se tak Steve Jobs rozhodl, ale paradoxně to byl jeden z nejlepších tahů v celé historii Applu.



Podíl počítačů v USA se v té době totiž pohyboval kolem 3,2 % a stále klesal. Dva roky předtím byl představen revoluční hudební přehrávač iPod. Ten potřeboval pro nahrávání písniček do zařízení program iTunes, který byl dostupný pouze pro Mac. Jedna věc je jasná, přehrávač iPod by se nikdy nestal takovým hitem, pokud by byl dostupný pouze pro Mac.

Díky tomu Apple nastartoval svůj velkým „WOW“ efekt! Samotný Steve Jobs o této možnosti iTunes na systému Windows nechtěl napřed ani slyšet, ale Phil Shiller a tehdejší senior viceprezident hardwarového inženýrství Jon Rubenstein viděli v tomto kroku velký potenciál, vždyť iPod byl v tom okamžiku dostupný pro 97% uživatelů v USA o několik let později i pro uživatelel telefonů iPhone.

2001-iPod-Steve-Jobs-Keynote

 

 

Zdroj: LinkedIn