mac pro iconServer FCP jako jeden z prvních mohl reálně testovat Mac Pro a proto Vám přinášíme první poznatky těchto redaktorů. První, čeho jste si možná už všimli při prvních videích a fotografiích zveřejněných na AppleNovinky v jednom z minulých článků, je barva samotného krytu Macu Pro, ta totiž není černá, ale spíše tmavě šedá s jemně lesklým povrchem.



Dalším poznatkem je, že Mac Pro je skutečně velmi tichý. Chlazení prochází celým tělem tak, že vzduch vychází horní části těla Macu Pro. Server také poznamenal, že zařízení není nikterak přehřívané a nevalí se z horní části Macu Pro horký vzduch, chlazení má tedy velmi dobře vyřešené. Pokud by byl vývod horkého vzduchu překrytý, samotný Mac Pro se přepne do režimu spánku díky regulačnímu čipu, který hlídá teplotu zařízení.

Testovaný Mac Pro má 1 TB SSD disk a díky Benchmarku byla zjištěna rychlostí zápisu 985.5 MB/s, oproti tomu rychlost čtení 880.2 MB/s, pokud Vás zajímají další specifikace, můžete se na ně podívat na následující fotografii. Velmi dobrá je i spolupráce nového Macu Pro s Final Cut Pro 10.1, který byl aktualizován zároveň s Macem Pro.

mac_pro_machine_specs

mac_pro_machine_speed_test

 

Zdroj: FCP