iTunes rádio icon logo 100x100Recenze iTunes Rádia v ČR tady ještě nebyla, proto jsme se rozhodli napsat pár poznatků a prví kroky iTunes Rádia pro čtenáře serveru AppleNovinky.cz. Apple tuto službu pro ČR zatím oficiálně nespustil, zatím ji lze využívat pouze, pokud máte registrovaný Apple ID účet pro United States. Návod, jak poslouchat iTunes Rádio v ČR už dnes, si můžete přečíst přímo zde.



itunes rádio

iTunes Rádio můžete poslouchat na Vašem telefonu iPhone, tabletu iPad, iPodu touch, Macu, PC a Apple TV . Všechny vaše stanice jsou uloženy do iCloud, takže pokud Vám přestane hrát stanice na jednom přístroji, můžete si to vyzvednout na jiném, bez nutných dalších synchronizací a bez ohledu, na jakém zařízení budete poslouchat Vaší stanici či skladbu.

iTunes Rádio je volně poslouchatelné, ovšem setkáte se zde s reklamou, pokud máte nebo teprve plánujete mít předplacení iTunes Match, pak budete poslouchat iTunes Rádio bez reklam a navíc se Vám bude ukládat hudba na iCloud třeba i z právě importovaného nebo koupeného CD.

U každé skladby máte možnost zařadit si píseň do oblíbených, je zde i odkaz na koupení skladby v iTunes App Store, dále také sdílení a přídání do seznamu přání.

Můžete si u každé písně zvolit, aby Vám iTunes Rádio hrálo podobné skladby. Pokud naopak narazíte na píseň, která se Vám vysloveně nelíbí, stačí jí označit “Tuto skladbu nehrát“.

Přemýšlíte nad tím, jaká skladba hrála? Nemusíte, iTunes Rádio si automaticky ukládá přes iCloud historii přehraných skladeb. Můžete tak jednoduše dohledat skladbu, která byla příjemná Vašemu uchu. Díky synchronizaci iCloud máte historii přehraných skladeb zobrazenou na všech zařízeních.

Díky iTunes Rádiu máte možnost slyšet skladby dříve než v rádiích, protože knihovna iTunes obsahuje i alba před oficiálním vydáním tzv. pre-release.

Vaší stanici nebo skladbu můžete snadno sdílet mailem, poslat iMessagerem, nebo ji dát na Twitter a Facebook.