nike-apple-iconServer Cult Of Mac přinesl zprávu o velké spolupráci společností Apple a Nike. Firma Nike před pár dny informovala svět o ukončení dalšího vývoje FuelBand měřících náramků. Společnost se vyjádřila, že se nadále bude věnovat už pouze softwaru a hardware vypustí ze svého portfolia.



Velkým partnerem na začátku vývoje čidel Nike+ byl právě Apple, Nike+ pak spustil velký fenomén – běhání s měřícím náramkem, čipem do boty, iPhonem nebo iPodem. CEO společnosti Nike, Mark Parker byl ve vysílání stanice CNBC, samozřejmě nemůže prozradit budoucí plány co přesně Nike chystá, ale zmínil se o tom, že Apple je dlouholetým partnerem právě Niku a on sám je nadšen z toho, jak jde tento partnerský vztah dopředu. Nike se bude dále zaměřovat na Nike+ FuelBand s rozšířeným obsahem.

Aktuálně má FuelBand 30 milionů uživatelů a chceme rozšíření na více než 100 milionů uživatelů. Máme pro tyto výsledky důležité partnery a mezi hlavní patří právě Apple. Reportérka Sary Eisen se zeptala, zda může být konkrétnější a prozradit např. nějaký tip. Na to však Mark Parker reagoval, že nemůže k tomtu zatím více říct, ale všichni v Niku jsou velmi nadšení z toho, co příjde.

Je tedy možné, že Apple bude vyrábět v budoucnu hardware a Nike se bude starat o software, to by byl opravdu významný krok pro obě společnosti, jak vytvořit iWatch s velmi přidanou hodnotou.

nike-apple-icon-2