apple_logo_iconJeden z nejvýznamnějších analytiků na Apple je rozhodně Ming Chi Kuo z KGI Research, ten vydal rozsáhlý timeline toho, co Apple představí v roce 2014. Podívejme se na kompletní časovou osu i s podrobnostmi o jednotlivých zařízeních.



Podle Minga se máme letos opravdu na co těšit, Apple bude aktualizovat svá zařízení ve dvou etapách, první je koncem 3. čtvrtletí, kde uvidíme iPhone 6 s 4,7″ úhlopříčkou a ve 4. čtvrtletí pak phatablet iPhone s 5,5″ úhlopříčkou. Září bude patřit hlavně iOS zařízením iPhone, iPad Air a iPad mini, dočkáme se však i nových generací zařízení iMac, MacBook Pro/Air, Apple TV, ale také představení iWatch.

co_apple_predstavi_v_roce_2014

iMac

Kuo očekává vydání nové generace počítačů iMac s větším výkonem a hlavně levnější variantu, to by mohlo zvýšit prodej iMaců až o 23% oproti loňskému roku, to by měl být první letošní produkt představený Applem.

iPad Air a iPad mini s Retina displejem

Na konci 3. čtvrtletí představí Apple nové generace tabletů iPad Air a iPad mini s Retina displejem, oba tablety mají mít procesor Apple A8 a Touch ID. Senzor otisku prstů byl často vyčítán těmto tabletům, ale jak se dalo očekávat, Apple je přidá až později, aby načnul své zákazníky. Velikost, základní parametry a design by se jinak neměl příliš lišit, maximálně můžeme očekávat více pamětí RAM a vynechání 16GB verze. iPad mini s Retina displejem pravděpodobně nahradí iPad mini první generace.

iWatch

V září se pravidelně koná Apple Event – Keynote, tam Apple představí kromě iPadů a iPhonů i dlouho očekávané iWatch. Hodinky iWatch budou ve dvou velikostech s 1,3″ a 1,5″ AMOLE displejem, který je flexibilní, aniž by došlo k poničení. AMOLED displej bude chránit safírové sklo, dále budou hodinky obsahovat biometrický senzor pro měření dat těla uživatele, NFC čip a bezdrátové nabíjení baterií hodinek s kapacitou 200-250 mAh. Hodinky budou jedinečné svým designem a nízkou hmotností. iWatch budou rozděleny do více cenových kategorií přičemž nejdražší verze by měla stát 1000$, tedy v přepočtu cca 20.000 korun. Bude se jednat spíše o luxusní zboží, než pouhý měřící gumový náramek.

iPhone 6

Na Keynote se rozhodně nezapomene na nejvýznamnější produkt Applu a tím je iPhone, ten má být nabídnut ve dvou velikostech 4,7″ a 5,5″, stejně jako vidíme neustále na konceptech a únicích od různých designérů a vývojářů. Obě verze budou obsahovat procesor Apple A8, 1GB RAM, Touch ID, optickou stabilizaci obrazu a LTPS panely. Menší verze iPhonu bude mít tloušťku 6,5mm a větší 7,0mm. Konečně by Apple měl nabídnout u iPhonu možnost plateb NFC, případně jinou vlastní technologii založenou na stejném principu. Tlačítko pro vypnutí se přesune z horní části na bok, aby bylo lépe přístupné při držení v rukou. Zahájení samotného prodeje se Kuo neodváží odhadovat, ale doufejme, že Apple zvládne pokrýt poptávku na Vánoce 2014.

Apple TV

I Apple TV nahradí nová generace, přinese ovládání pomocí pohybu, přístup k App Storu a tím i využití jako herní konzoli.

MacBook Air

Již podle několika úniků můžeme očekávat novou generaci MacBooku Air 12″, který nabídne pasivní chlazení, konečně tedy bez ventilátoru, Retina displej a touchpad bez tlačítek.

MacBook Pro

MacBook Pro tentokrát bude pouze lehce upgradován výkonnostně, pasivní chlazení u něj můžeme očekávat pravděpodobně až v roce 2015, je ale také možné, že Apple MacBook Pro letos úplně vynechá a překvapí nás až v následujícím roce.

apple_keynotes_events

Zdroj: 9to5mac.com