iphone-6 iconSoudní spor mezi Applem a Samsungem odhaluje zajímavé skutečnosti v podobě dokumentu, kvůli kterým byl předvolán do soudní síně viceprezident Applu Phil Schiller. Tento dokument Samsung použil proti Applu a má v něm být uvedeno, že Apple chce konkurovat smartphonům se systémem Android, tedy i Samsungu, v budoucnu představeným telefonem s větší úhlopříčkou displeje.



Apple by tak mohl zastavit růst konkurenčních zařízení s větším displejem přitom často za levnější cenu. Ovšem záměru tohoto dokumentu se obávají analytici, kteří uvedli, že Apple se už snažil o levnější verzi svého iPhonu a tím byla série 5c, ovšem z levnějšího telefonu se nakonec ukázal spíše telefon střední třídy, jak ho nakonec představil Tim Cook.

Schiller uvedl o tomto dokumentu, který má Samsung, že neodpovídá firemní politice společnosti. Podle úniků posledních měsíců má Apple v září představit 2 různé verze telefonu iPhone 6 o velikosti 4,7″ a 5,5″. Obě verze tak budou větší než současný iPhone 5s a mohlo by to přílakat nové zákazníky původně se systémem Android, ovšem Apple nebude snižovat svojí marži, proto nebude úplně konkurenceschopný pro svojí vysokou cenu. Přeci jen levný smartphone s větším displejem se pohybuje cenově kolem 2-3 tisíc korun.

iphone 6 velikosti

Zdroj: macrumors.com