iTunes rádio icon logo 100x100Velká Británie bude jednou z hlavních zemí, kde bude iTunes Rádio brzy spuštěno, Apple proto už dělá velká opatření proti konkurenčním streamovacím službám. Apple konkrétně zablokoval a následně zrušil možnost propagace služby Bloom.fm v reklamním systému iADS. Tato služba přitom platila Applu 2.000 liber, v přepočtu tedy cca 66.300 korun měsíčně za reklamu v iAds.



Bloom.fm přitom má více jak 1 milion aktivních uživatelů, kteří si platí za tyto streamovací služby. Nicméně Bloom.fm má velmi nízké ceny a to 1 libru, v přepočtu cca 33 korun měsíčně za využívání jejich služeb, proto je velkým trnem Applu v budoucí spuštěné službě iTunes Rádio. Podle streamovací služby, Apple už nadále nebude poskytovat reklamní služby pro Bloom.fm. Tento server umožňuje posluchačům uložit až 20 skladeb do offline režimu na jeden měsíc.

Služba není tak známá jako třeba Spotify, ale i tak je určitou hrozbou pro iTunes Rádio, pokud však Apple vydá samostatnou aplikaci iTunes Rádio pro iOS, nemusí se zřejmě obávat konkurence, přímé spojení tak bude pro uživatele velmi příjemné. Paradoxem je, že Bloom.fm nenechal tuto událost jen tak a velmi tuto kauzu medializoval, tím si získala tato služba další nové zákazníky. Apple poté musel oficiálně potvrdit, že iTunes Rádio bude spuštěno v brzké době pro Velkou Británii.

NPR iTunes Rádio

Zdroj: cnet.com