microsoft office iconMicrosoft rozjel na sociální síti Reddit diskuzi mezi širokou veřejností a Microsoftem na téma „Zeptejte se nás na to, co Vás o Microsoftu zajímá“. Jednou z otázek bylo, zda může nový CEO Microsoftu za Office pro iPad. Odpověď od Microsoftu? Ano, Steve Ballmer dal zelenou iPadové verzi Microsoft Office, díky které je v App Storu už nyní.



Další otázkou bylo, proč Microsoftu trvalo tak dlouho přidání verze pro iPad. Microsoft to vtipně okomentoval větou, kterou pronesl Steve Jobs. „Na detailech záleží, stojí za to si počkat.“ Bylo velmi důležité, aby výsledek stál opravdu za to.

Díky této možnosti ptaní se Microsoftu široké veřejnosti vyšly na povrch i nové informace. Apple neupřednostňuje žádné velké společnosti oproti jiným vývojářům, Microsoft tak má Apple Developer ID a musí platit jako každý jiný developer svůj účet za 99 dolarů ročně. Stejně tak je na tom schvalovací proces Applu, k překvapení Microsoftu byly jejich aplikace Word, Excel a PowerPoint schváleny hned na poprvé. Může za to převážně dobrý vývojářský tým, který je mimochodem stejný i pro Office pro Mac.

vyvojari_microsoft

Office pro Mac má letos dostat novou aktualizaci s podobným designem jako má Office pro iPad. Není však zatím jasné, zda nebude Office pro Mac následovat verze pro iPad formou plného využití pouze s předplatným Office 365, který stojí 99 dolarů ročně.

Zazněla i otázka, zda bude Office pro iPad umět tisknout dokumenty přímo z iPadu. Developerský tým se na tuto funkci připravuje a lze očekávat v budoucnu tisknutní dokumentů přes tiskárnu AirPlay, tak jak to umožňuje Apple kancelářský balíček iWork.

ipad

Zdroj: 9to5mac.com