wwdc_2014_iconSpekulace, spekulace a spekulace, to je zatím veškeré dění okolo Apple hodinek iWatch. Připomeňme si však, že Apple před rokem na červnovém WWDC představil zcela nečekaně Mac Pro. Apple nám všem tehdy vytřel zrak a dokázal v dnešní době dokonale utajit produkt, o jehož designu nebyla nikde žádná zmínka.



Společnost se tak dobře vyvaruje velkému množství většinou falešných úniků jako je tomu např. u telefonu iPhone, protože všichni očekávají v daný měsíc roku představení určitého produktu. Apple takhle představí svůj produkt, kde ukáže fotografie, specifikace a funkce. Tím uzavře kapitolu o různých odhadech, spekulacích a únicích. Samotný produkt se pak začne prodávat až o několik měsíců později.

Dalším důležitým faktem je, že Google plánuje představit Android Wear v červnu 2014, to by zasadilo velkou ránu do postavení iWatch na trhu, pokud by Apple nezajímal podíl na trhu, pravděpodobně by nikdy nevznikl ani iPad mini, který má být přímým konkurentem pro levnější a menší tablety, nebo naopak připravovaný iPhone s větším displejem. iWatch mají navíc velký potenciál a u nejvíce optimistických vyhlídek by tyto hodinky měli vydělat více než iPod, který už nemá jasnou budoucnost.

  • 1. iPhone – představen v lednu 2007 / prodej podzim
  • iPhone 4 – představen v červnu na WWDC 2010 / prodej podzim 2010
  • iPad – představen v lednu / prodej v dubnu
  • Mac Pro – představen v červnu na WWDC 2013 / prodej únor 2014

wwdc_2014_článek_icon