ios-8-screenshot-iphone-6-fullDnes se objevil první screenshot z iOS 8, pořídil ho uživatel @Zmeric, kromě zcela nových ikon aplikace Safari nesmí chybět ani samostatné aplikace iTunes Rádio, CarPlay a Healthbook. Na tomto prvním screenshotu však můžeme nalézt několik vskutku zajímavých prvků.



Jednou z prvních zajímavostí, kterou si ukážeme, je zcela nová aplikace Watch Utility, to by mohlo napovědět, že se letos opravdu dočkáme iWatch. Ikona sice nevypadá příliš designově sladěna, ovšem může se jednat pouze o verzi ikon, vývojáři Applu totiž testují několik desítek verzí ikon před jeho samotným zveřejněním pro registrované vývojáře Applu, kteří už screenshoty rádi zveřejňují světu, ikdyž tím porušují pravidla Applu.

Snímek v plném rozlišení si můžete prohlédnout zde.

Velmi důležitým podmětem je 7 řádků s pěti ikonami, to znamená, že se na displej vejde až 35 umístěných aplikací nebo složek, to by se samozřejmě nevešlo na aktuální velikost displeje iPhonu 5s. Screenshot je v rozlišení 1600 × 966 pixelů s hustotou 398 ppi, diplej má tedy větší hustotu pixelů než současný Retina displej, ten má 326 ppi. Tato hustota by byla větší i v případě, že by se jednalo o snímek z 5,5″ displeje, v takovém případě by měl displej hustotu pixelů 340 ppi.

Dalšími zajímavostmi je americký čas 9:41 AM, ten je totiž uváděn na všech propagačních materiálech, snímcích, videích a prezentacích na telefon iPhone nebo samotný iOS. Odlišný je i font písma, ten je odost tenčí než u iOS 7, nutno říci, že ale vypadá lépe. Zapomenout nemůžeme ani na vynechání jména operátora, tak bývají prezentovány iPhony např. na Apple eventech jako je WWDC, Keynote, ale i v reklamách. Systém může pracovat i vývojářském emulátoru, bez potřeby operátora.

Zajímavostí kolem tohoto snímku je opravdu hodně, zda se jedná skutečně o pravý snímek, nebo si pouze někdo hrál ve Photoshopu, uvidíme na WWDC 2014, kdy má být představen iOS 8.

ios-8-screenshot-iphone-6-full

Zdroj: bgr.com