Sociální sítě networkSociální sítě a cloudová úložiště bojují o naše veškeré fotografie, kam toto vede? Dnes si může každý uživatel zapnout u většiny aplikací automatickou synchronizaci veškerých fotografií do určité nezveřejněné složky na sociální síti, ze které si pak uživatele sám vybere, jakou fotografii chce zveřejnit pro všechny, tuto službu nabízí Facebook, Flickr, Instagram, ale i další cloudová úložiště jako třeba Dropbox atd.



Jednotlivé sítě se předhánějí v tom, na kterou síť si uživatelé uloží více svého soukromí a ve výsledku pokud by uživatel využíval tyto služby, tak neustále vybírá, kterou z nahraných fotek zveřejní pro danou síť. Sociální sítě jako např. Pinterest nebo Twitter a mnoho dalších cloudových úložišť tento krok plánuje. Konkurence je veliká a díky tomu bude výsledek opačný než se očekává. Uživatelé se rozdělí na mnoho sociálních sítí a výsledkem bude pouze to, že uživatel uvidím pouze zlomek uživatelských fotografií, pokud nebude aktivně sledovat všechny většinové oblíbené sítě.

Zatím v tomto boji o uživatele vyhrává Facebook, otázkou je, co nás čeká za pár let. Každý vývojář takové sítě totiž usiluje o lavinovou popularitu své sítě, jako tomu bylo u Facebooku, který odstrčil mnoho předešlých sítí naprosto bokem.

Sociální sítě network