iphone 6 koncept článek iconPoslední 2 dny byly vydařené co se týče úniků nového iPhonu 6, v ranních hodinách unikla jedna zatím z nejvíce zdařilých fotografí předního krytu, dosud se spekulovalo pouze o jeho velikosti. Server Appleinsider.com zveřejnil fotografii od čtenáře, který pracuje ve společnosti East Coast Pixels, ta vyvinula některé oblíbené aplikace pro iOS zařízení.



Čtenář podle úhlu a znalosti rozměrů iPhonu 5s dokázal zjistit velikost předního panelu telefonu iPhone 6. Velikost vychází na 5,07″,  lze tedy očekávat, že by tento displej propagoval jako 5,1″, přitom by mohl zachovat poměr stran 16:9 jako má iPhone s 4″ displejem. Apple nebude chtít vytvořit zcela nový poměr stran, chce se vyvarovat komplikacím při vytváření aplikací, což je mimochodem velká nevýhoda systému Android, je optimalizován pro příliš mnoho telefonů z různým rozlišením a poměrem stran, vývoj aplikací je potom dosti zdlouhavý, nebo je podporován pouze pro určité telefony s danými parametry.

Dosud se všechny spekulace o velikosti displeje odvíjely o velikostech 4,7″ a větší verzi 5,5″ nebo 5,7″. Velikost 5,1″ nikde nezazněla, kryt vypadá opravdu věrohodně a zatím není žádný důvod polemizovat o jeho nepravosti. Displej by byl stejně velký jako má Samsung Galaxy S5, to je už podle našeho názoru v redakci opravdu velký displej na telefon. Pokud nechcete držet v ruce při telefonování phatablet o šířce opravdové cihly.

iphone 6 velikost 5,1"