apple koncept icon logoSoudní spor mezi společnostmi Apple a Samsung, přináší stále nové informace. Napadlo Vás např. že v roce 2010 už měl Apple vytvořené koncepty na levnější iPhone zakládající se na iPodu touch (iPhone 5c), v té době ovládl svět iPhone 3GS. Apple plánoval představit LTE připojení u telefonu iPhone 4s, nakonec však podporu pro toto mobilní připojení představil až s příchodem telefonu iPhone 5.



Základní model telefonu iPhone 4 měl přitom nabídnout vyšší výkon procesoru, více pamětí RAM a lepší fotoaparát. Vedení společnosti se však rozhodlo, že bude výdělečnější postupné zvyšování, než umožnit maximální konfigurace, jako to dělají konkurenční výrobci. V roce 2010 byl hotov design na iPhone 5, jak potvrzuje Jony Ive v e-mailu.

iphone 5 článek

Další e-mailová komunikace z roku 2010 mluví o přidání HDMI portu do tabletu iPad pro lepší a rychlejší možnost připojení k zařízení sloužícímu k prezentacím. Nakonec však Apple vyřešil tento problém redukcí aktuálně stojící kolem 1.000 korun. Je také možné, že Apple tuto možnost plánovanou už před 4 lety využije teprve nyní u plánovaného iPadu Pro s úhlopříčkou 12″.

E-mail použitý u soudního sporu odeslal Michael Tchao senior viceprezidentovi pro marketing Philu Schillerovi.

iPad Pro koncept icon

Zdroj: theverge.com