apple samsung iconZahraniční server přišel se zprávou naznačující novou patentovou válku mezi společnostmi Samsung, Google a Apple. Pojďme se podívat na 5 konkrétních patentů, na které si Apple bere nároky a tvdí, že byly odcizeny Googlem (systémem Android) a Samsungem pro jejich prospěch.



apple-vs-samsung

1. patent 5 946 647: „Systém a způsob použítí dat a časových údajů z textu“

Funkce automatického rozpoznávání výrazů a frází jako jsou telefonní čísla, dny, data a čas fungující jako odkaz umožňující další funkce např. uložení přesného termínu do kalendáře.

obrázek

2. patent 6 847 959: „Univerzální rozhraní pro vyhledávání informací v počítačovém systému“

Univerzální vyhledávání na iPhonu a iPadu přes Spotlight, to vyhledává nejen v iOS zařízení vč. kontaktů, mailů, kalendáře a aplikací ale i na webu.

obrázek-1

3. patent 7 761 414: „Synchronizace dat mezi zařízeními“

Tato funkce pracuje hlavně přes servery iCloudu, ty synchronizují obsah poznámek, fotostream, iBooks s dalšími zařízeními. V rozečtené knize na iPhonu můžete v klidu pokračovat doma na iPadu, bez nutnosti hledání toho kterou stránku jste četli jako poslední.

11-cloud

4. patent 8 046 721: „Odemknutí zařízení provedením gesta na obrázku pro odemknutí“

Tento jednoduchý patent zobrazující pokyn gesta k odemknutí mobilního zařízení patří Applu. Proto se rozjíždí patentová válka i kvuli tomuto velmi důležitému patentu využívající dnes už skoro každý smarphone a tablet.

unlock

5. patent 8 074 172: „Doporučení slov ve zprávách a systému“

Apple našel jednoduchou možnost jak využít autokorekturu textu v psaní zpráv nebo systému. Jde tedy hlavně o možnost opravení textu ťuknutím na doporučené slovo, které nahradí vámi psané slovo.

obrázek-2

 

Zdroj: 9to5mac.com