isafir safír sklo sklíčko iconZahraniční server MacRumors dnes informoval o analytické zprávě Matta Margolise, ten má informace od dodavatelů pro Apple, kteří měli již nainstalovat 2.500 pecí pro výrobění těchto skel určených na výrobu telefonu iPhone 6 a hodinek iWatch.



Výroba by dokázala vyprodukovat podle odhadů na 200 milionů kusů safírového skla, to je větší množství než Apple může využít na pokrytí výroby pro iPhone a iWatch. Apple tedy chystá maximalizovat celkovou výrobu, aby pokryl poptávku hlavně v prvních týdnech a měsících od zahájení prodeje nového zařízení.

iPhone 6 má nabídnout větší displej, rychlejší procesor s úsporou energie, lepší fotoaparát, mobilní platby a možná bezdrátové nabíjení. O iWatch toho nevíme tolik, proto se objevuje více názorů na to, kdy mají být představeny. Dříve jsme četli zprávy o současném představení s iPhonem druhý týden v září, nově se však mluví i o samostatném Apple eventu v říjnu. Do prodeje by měly tyto hodinky přijít až začátkem roku 2015.

sapphire_furnaces