continuity iconApple toho na WWDC 2014 představil velkou spoustu a rozhodně nejde psát okamžitě o všem do nejmenších detailů. Podívejme se na další novinku, kterou Apple představil. Continuity je velmi dobře propracovaná synchronizace rozpracovaných, rozepsaných nebo nedokončených textů, položek nebo tabulek, ale také otevřené záložky v internetovém prohlížeči Safari.



continuity

Vše funguje na bázi lokální Wi-Fi sítě, pokud tedy máte rozepsaný dokument na iPadu v aplikacích Pages, Number nebo Keynote a nestihneteho dokončit cestou, protože jste už přišli domů, žádný strach. Stačí spustit aplikaci  na MacBooku Air s OS X Yosemite, kde si v klidu dokončíte váš dokument. To stejné platí o aplikacích Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Mapy, Zprávy, Připomínky, Kalendář a Kontakty.

continuity

continuity

Continuity dokáže i telefonovat nebo odepsat na SMS zprávu a to přímo z iPadu nebo na Macu. Opět je využito lokální Wi-Fi sítě k tomu, aby byl hovor uskutečněn na zařízení kterému vlastně tato funkce původně nikdy nenáležela. Říkáte si jak můžete této možnosti využít? Jste u svého bazénu vedle domu s iPadem v ruce a užíváte si sluníčka v tom vám bude někdo volat a máte svůj iPhone v domě a nechce se vám zvedat z rozehřátého lehátka pro telefon. Žádný problém jednoduše si zvednete telefonní hovor na svém iPadu přímo u bazénu a nemusíte chodit ani pro svůj telefon.

continuity

Další skvělou možností Contiunity je Instant Hotspot to se vztahuje na místa kde není Wi-Fi. iPhone vytvoří hotspot a nabídne vašemu MacBooku, vy díky tomu můžete nyní odepisovat na SMS zprávy přímo z displeje vašeho MacBooku, kde je psaní na klávesnici určitě příjemnější než na iPhonu to vše prostřednictvím telefonu.

continuity