app-store-ios7-iconApple jde do velkého boje proti nepoctivým vývojářům, kteří si zaplatí recenze vychvalujicí jejich aplikace. Před pár hodinami začal Apple upozorňovat vývojáře na nekalé praktiky formou sdílení, nebo kliknutí na reklamu výměnou za prémiové bonusy. Jasným příkladem je aplikace Better Fonts Free, která podle serveru Tech Crunch nese titul spamer App Storu.



Tisíce falešných recenzí zmizelo během jedné noci, celkově jich bylo na 20.000, po pročištění Applem jich zbylo 4.000. Vývojáři nemohou mazat recenze, takže je jasné, že jde o akci Applu. Černý internetový trh je už rozšířen tak, že existují weby, na kterých se dají zakoupit tyto recenze za úplatu a tím zvýšit příjem pro samotné vývojáře, protože tak velké množství kladných recenzí zkrátka přesvědčí další uživatele App Storu.

Zatím není jasné, jak Apple rozezná fakovou recenzi od poctivé, ale často se používají podobná slova ve větách, vždy je 5 hvězdiček, nebo je Apple může rozeznat také podle nápadně neaktivních Apple ID účtů.

fakereviews1

Zdroj: macrumors.com