intel chip iconPodle posledních informací se zdá, že se Apple alespoň částečně vrátí k základům a budoucí generace iPhonu budou opět využívat baseband čipy od Intelu. Alespoň podle výroku několika analytiků, ke kterým patří i Timothy Acura z Cowen & Co.



Baseband čipy pro iPhone vyráběla naposledy v roce 2010 jeho dceřiná společnost  Infineon. Ta tehdy vyráběla čipy pouze pro GSM verzi telefonu, zatímco čipy pro CDMA verzi iPhone 4 již vyráběl Qualcomm, který je jejím nástupcem a vyrábí baseband čipy pro všechny novější zařízení.

Intel by se měl ovšem stát dodavatelem baseband čipů až v roce 2015, takže by se to mělo týkat iPhonu 6s respektive iPhonu7. Hlavním důvodem pro tento přestup by měly být nižší ceny a Apple by tak mohl investovat více do výroby ostatních komponentů. Zajímavé je, že tato informace přichází pár měsíců po tom, co se spekulovalo, že si Apple začne vyrábět baseband čipy pro iPhone sám.

Společnost Qualcomm již přestala vyrábět baseband čipy pro iPhone a mohla by se stát novým výrobcem WiFi / Bluetooth čipu, který se v telefonu nachází. Qualcomm prý udělal v této oblasti takový pokrok, že by mohl do dvou let překonat Broadcom, jednoho z nejznámějších výrobců antén na světě.iPhone5s_Board-l