ios_8_logo_iconApple se často inspiruje u jailbreak tweaků nebo přímo u aplikací určených pro jeho zařízení. Kteří vývojáři aplikací rozhodně nebudou mít radost s příchodem OS X Yosemite a iOS 8, nebo budou dokonce snad v ohrožení?



Nová podoba Spotlightu je nápadně podobná oblíbené aplikaci Alfred, vývojáři se však nebojí, protože jejich varianta údajně nabízí mnohem více možností.

Instashare je česká aplikace pro sdílení souborů mezi OS X a iOS, bohužel Apple varianta AidDropu příliš dobře nefungovala, nyní má být už Apple funkce spolehlivá.

Dropbox a další cloudová úložiště budou v lehkém ohrožení, Apple představil iCloud Drive s integrací do iOS a OS X pracující i ve verzi pro Windows, nabízí výhodnější ceny než Dropbox a Google Drive.

Skitch a Hightail jsou emailový klienti s možností posílání velkých souborů mailem, to už nemusí nikdo řešit díky MailDropu od Applu, která nahradí veškeré funkce těchto klientů.

Reflector byl velmi používán u ukázek videí od vývojářů, zaznamenává totiž obraz iOS zařízení, nyní stačí jednoduše připojit iOS zařízení k Macu nebo AirPlay a můžete natáčet iOS obrazovku přes QuickTime.

Time Lapse a další fotografické aplikace pro úpravu vzhledu fotek, Apple konečně implementoval úpravu fotografií a filtrů, kromě toho nabídnul také časosběrný režim. Na to jak vypadají taková finální videa se můžete podívat přímo zde.

BiteSMS byl jeden z nejpopulárnějších tweaků v Cydii pro zařízení s jailbreakem. Aplikace umožňovala odpovědět na zprávy bez nutnosti opustit jinou aplikaci, to Apple nyní nabízí v nativní formě iOS 8. Whatsapp, Viber, Telegram, IM, Facebook Messanger a další komunikátory nabízely možnost zasílání hlasových zpráv, sdílení lokace, hromadné zprávy atd., i tuto část Apple nyní začal podporovat ve svém iOS 8. Byla to velká lákadla, která si uživatelé iOS jinou formou než právě aplikacemi třetích stran nemohli dopřát.

iOS-8-Family-Sharing-2 2