apple_logo_iconApple v loňském roce představil iPhone 5s s 64-bitovým procesorem a Touch ID, velkým překvapením byl také v září nový Mac Pro, který překvapil na první pohled všechny nejen svým designem, ale i výkonem. V roce 2013 bylo i několik další zajímavostí jako iPad Air nebo iPad mini s Retina displejem či aktualizace iMacu a MacBooku Air.



Ikdyž se jednalo o zásadní produkty, spíše než o revoluci šlo o evoluci a očekávané aktualizace zařízení. Dlouho jsme nezažili pořádný „WOW“ efekt, proto jej všichni plně očekávají už letos. iPady s Touch ID můžeme určitě očekávat stejně jako Apple TV.

První velká očekávání jsou na iPhone 6, ikdyž dnes známe plno úniků a konceptů, stále nás Apple může překvapit a to jak vzhledem, tak i funkcemi, o kterých jsme ani netušili, že mohou být. To je ten efekt výjmečnosti.

Už 3. rok se očekávají Apple hodinky iWatch, u této zcela nové kategorie zatím neznáme příliš podrobností kromě několika spekulací o velikosti displeje nebo safírového skla. V redakci plně věříme, že právě letos by měly být tyto bájné hodinky nebo měřící náramek konečně představen. Toto odvětví láká stále více lidí a dnešní trh stále nenabízí vše, co by mohl.

Adidas před pár dny představil nový měřící náramek s měřením srdečního tepu, u jiných monitorovacích náramků jako je např. Jawbone nemůžeme očekávat plnou vodotěsnost. Umytí rukou tento náramek zvládne, ale potápění nebo plavání rozhodně ne. Jiné náramky mají zase problém s výdrží baterie, jediný kdo výdrž baterie skvěle podchytil je Garmin, ten zaručuje výdrž jeden rok a to za použití obyčejné baterie do hodinek, kterou snadno vyměníte za novou. Společnost Nike nedávno oznámila, že už nebude nadále vyvíjet své FuelBand náramky, místo toho začala spolupracovat s Applem.

Dobré zamyšlení k iWatch je, zda se Apple vydá cestou pouze náramku jako je Jawbone, nebo hodinek jakou jsou např. Pebble. To by bylo samozřejmě o mnoho složitější, protože vytvořit design pro společenské příležitosti i sport je dost náročné.

Tim Cook je ve velkém tlaku, mnoho lidí pochybuje o jeho schopnostech a dovednostech, aby dokázal vytvořit revoluci jako Steve Jobs s iPodem v roce 2001, iTunes Storem v roce 2003, iPhonem v roce 2007 a iPadem v roce 2010, laťka je totiž velmi vysoko.

Budeme se těšit na další Apple Keynote event a jsme velmi zvědaví, co Apple představí.

steve jobs článek icon